Politiek & Maatschappij & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere  Maatschappij - Van 9 tot en met 15 september is het de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Een week waarin een leven lang leren en ontwikkelen centraal staat. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. In bibliotheek Stad en bij de VMCA worden onderstaande activiteiten georganiseerd.

Maandag 9 september: Almeers Dictee

Op maandag 9 september start de Week van de Alfabetisering in bibliotheek Stad met de 15e editie van het Almeers dictee. Dit jaar geschreven door thrillerschrijfster Jet van Vuuren en voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Dinsdag 10 september: Workshop Spreektaal

De Spreektaal-methode is een leuke en goede methode waarbij je spreekvaardigheid oefent met een taalmaatje. Tijdens de workshop zie je hoe het werkt en hoe je er veel plezier mee kunt beleven.
VMCA, Wagenmakerbaan 43, dinsdag 10 september van 13.30 – 15.30 uur, gratis. Aanmelden bij de VMCA

Woensdag 11 september: Voorlezen en meet en greet met Kikker

Op woensdag 11 september zijn er voor de allerkleinsten speciale voorleeshalfuurtjes waarbij het boekje Kikker is Kikker centraal staat. En.. kikker is zelf ook aanwezig! De meet & greet met Kikker is mede mogelijk gemaakt door Rotary Almere New Town. Almeerse opa’s en oma’s die in deze week hun kleinkind lid maken van de bibliotheek krijgen het boekje Kikker is Kikker cadeau (zolang de voorraad strekt).
Bibliotheek Stad, woensdag 11 september om 10.30, 11.30 en 12.30 uur, gratis. 

Donderdag 12 september: Wie zingt er mee?

Wist je dat je een taal sneller leert door liedjes te zingen? In dit uurtje vol Nederlandse liedjes gaan we aantonen dat dit echt zo is. Iedereen is welkom om mee te zingen!
Bibliotheek Stad, donderdag 12 september van 10.30 – 11.30 uur, gratis

Donderdag 12 september: Seminar Laaggeletterdheid Toen & Nu

Onderwijskundig adviseur Wim Matthijsse neemt je mee op reis door de geschiedenis van de laaggeletterdheid. Hij vertelt over de evolutie van definities, de aanpak en kijk op laaggeletterdheid vanuit de overheid en het onderwijsveld. Hoe gingen we dit vraagstuk in het verleden te lijf. En waar staan we nu? Dé laaggeletterde bestaat namelijk niet…. Wie zijn het? Waar en hoe vind je ze en bereik je ze? In het interactieve gedeelte van het seminar besteden onderzoekers bij Lost Lemon Lab hier speciaal aandacht aan.
Bibliotheek Stad, donderdag 12 september van 13.30 – 17.00 uur. Kaarten € 10,- te koop bij de bibliotheek.

036 Almere Cultuur - Elk jaar zetten we de deuren wijd open om wie dat maar wil binnen te laten voor ons Open Huis. Kom kijken, en ontdek wat er allemaal te doen valt in ons gebouw. Gezellig een pilsje pakken in café Roest, de bingo volgen in Buurtcentrum De Schoor, een goed boek kopen in de nieuwe bibliotheek en genieten van mooie theatervoorstellingen en exposities.

Lees meer: Corrosia Open Huis zaterdag 14 maart

036 Almere Evenementen - Op zaterdag 23 november om 12.00 uur wordt Sinterklaas verwacht in het winkelcentrum in Almere Buiten en wordt op het podium op het Globeplein welkom geheten door wethouder Van Garderen.

Lees meer: Sinterklaas in winkelcentrum Almere Buiten

036Almere Cultuur/geschiedenis/exposities - In het Maritiem Trefpunt museum, Xenonstraat 164, 1362 GH Almere, treft u zeer uitgebreide collectie aan met materiaal aan dat betrekking heeft op de gehele Nederlandse koopvaardij en dus van zowel de marine, coasters, binnenvaart, tankers, zeil-, passagiers- en de sleepvaart. De collectie bestaat uit veel bijzonder uiteenlopend materiaal met grootscheepse documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16- 35- en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes etc. Ook tref je allerlei voorwerpen en gebruiksgoederen uit die tijd aan; van vlaggen, uniformen, bestek, afvaartlijsten, asbakken, scheepsbellen, menukaarten tot de tot de verbeelding sprekende stoomfluiten. Wat een prachtig historisch overzicht van de eens zo roemrijke Nederlandse scheepvaart.

Lees meer: STOOMVAARTMAATSCHAPPIJ NEDERLAND 1898-1970

036 Almere Sport - Na een succesvolle eerste stop in Stavoren is het op 21 en 22 september tijd voor de volgende. De tweede stop van het NK Windsurfen wordt gehouden in Almere op 21 en 22 september.

Lees meer: NK Slalom windsurfen 2019

036 Almere Duurzaamheid - Stadsreiniging doet er alles aan om Almere schoon te houden, maar door de enorme toename van afvaldumpingen lukt dat niet meer. Dagelijks rijden we een extra ronde om de dumpingen op te ruimen, maar dat is onvoldoende.

Lees meer: Dump geen afval!

036 Almere Duurzaamheid - Er is dit jaar volop gebruik gemaakt van de actie ‘Zet Almere in Bloei’, waarbij Almeerders een tegel konden inruilen voor een gratis plant. In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8.700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen.

Lees meer: Zet Almere in Bloei

036 Almere Politiek - Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan. Hiervoor heeft ProRail opdracht gegeven aan Hegeman Bouw en Infra B.V. en Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V.

Lees meer: Opknapbeurt Station Almere Centrum

036 Almere Maatschappij – Tegel 46 van De Walk of Fame wordt dit jaar uitgereikt. Deze tegel is gerelateerd met het afgelopen jaar 2019. Tot 1 april kunt u suggesties voor deze tegel aandragen. Uit alle voorstellen selecteert de commissie een aantal onderwerpen waarop vervolgens alle Almeerders kunnen stemmen.

Lees meer: Walk of Fame tegel nummer 46

Webshops over supplementen

Almere nieuws

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.