Politiek & Maatschappij & Educatie
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere  Maatschappij - Van 9 tot en met 15 september is het de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Een week waarin een leven lang leren en ontwikkelen centraal staat. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. In bibliotheek Stad en bij de VMCA worden onderstaande activiteiten georganiseerd.

Maandag 9 september: Almeers Dictee

Op maandag 9 september start de Week van de Alfabetisering in bibliotheek Stad met de 15e editie van het Almeers dictee. Dit jaar geschreven door thrillerschrijfster Jet van Vuuren en voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Dinsdag 10 september: Workshop Spreektaal

De Spreektaal-methode is een leuke en goede methode waarbij je spreekvaardigheid oefent met een taalmaatje. Tijdens de workshop zie je hoe het werkt en hoe je er veel plezier mee kunt beleven.
VMCA, Wagenmakerbaan 43, dinsdag 10 september van 13.30 – 15.30 uur, gratis. Aanmelden bij de VMCA

Woensdag 11 september: Voorlezen en meet en greet met Kikker

Op woensdag 11 september zijn er voor de allerkleinsten speciale voorleeshalfuurtjes waarbij het boekje Kikker is Kikker centraal staat. En.. kikker is zelf ook aanwezig! De meet & greet met Kikker is mede mogelijk gemaakt door Rotary Almere New Town. Almeerse opa’s en oma’s die in deze week hun kleinkind lid maken van de bibliotheek krijgen het boekje Kikker is Kikker cadeau (zolang de voorraad strekt).
Bibliotheek Stad, woensdag 11 september om 10.30, 11.30 en 12.30 uur, gratis. 

Donderdag 12 september: Wie zingt er mee?

Wist je dat je een taal sneller leert door liedjes te zingen? In dit uurtje vol Nederlandse liedjes gaan we aantonen dat dit echt zo is. Iedereen is welkom om mee te zingen!
Bibliotheek Stad, donderdag 12 september van 10.30 – 11.30 uur, gratis

Donderdag 12 september: Seminar Laaggeletterdheid Toen & Nu

Onderwijskundig adviseur Wim Matthijsse neemt je mee op reis door de geschiedenis van de laaggeletterdheid. Hij vertelt over de evolutie van definities, de aanpak en kijk op laaggeletterdheid vanuit de overheid en het onderwijsveld. Hoe gingen we dit vraagstuk in het verleden te lijf. En waar staan we nu? Dé laaggeletterde bestaat namelijk niet…. Wie zijn het? Waar en hoe vind je ze en bereik je ze? In het interactieve gedeelte van het seminar besteden onderzoekers bij Lost Lemon Lab hier speciaal aandacht aan.
Bibliotheek Stad, donderdag 12 september van 13.30 – 17.00 uur. Kaarten € 10,- te koop bij de bibliotheek.

036 Almere Kunst & Cultuur - Met de rondvaartboot kunnen bezoekers vast een voorproefje krijgen van het Floriadeterrein dat momenteel volop in aanbouw is voor de Floriade Expo 2022.

Lees meer: Floriade Preview geopend voor bezoekers

036 Almere Cultuur - Gedeputeerde Staten (GS) van Provincie Flevoland hebben de Cultuurnota 2021-2024 vastgesteld. Met ‘Flevoland: ruimte voor cultuur’ wil de provincie inwoners en bezoekers de mogelijkheid bieden om cultuur te beleven en te maken.

Lees meer: Cultuurnota periode 2021-2024 vastgesteld

036 Almere Cultuur - Elk jaar zetten we de deuren wijd open om wie dat maar wil binnen te laten voor ons Open Huis. Kom kijken, en ontdek wat er allemaal te doen valt in ons gebouw. Gezellig een pilsje pakken in café Roest, de bingo volgen in Buurtcentrum De Schoor, een goed boek kopen in de nieuwe bibliotheek en genieten van mooie theatervoorstellingen en exposities.

Lees meer: Corrosia Open Huis zaterdag 14 maart

036 Almere zorg - Sinds 1 juni verzorgt onafhankelijk klachtenbureau De Have de klachtafhandeling voor de deeltaxi (collectief vervoer Wmo). Taxi Salders, dat het vervoer met de deeltaxi uitvoert, behandelde klachten van cliënten voorheen zelf.

Lees meer: Deeltaxi regeling voor klachten

036 Almere Sport - Na een succesvolle eerste stop in Stavoren is het op 21 en 22 september tijd voor de volgende. De tweede stop van het NK Windsurfen wordt gehouden in Almere op 21 en 22 september.

Lees meer: NK Slalom windsurfen 2019

036 Almere Duurzaamheid - Almere is een stad met veel groen, water en een goede bereikbaarheid. Dat maakt Almere bijzonder. Het is een uitdaging om dit in de toekomst ook zo te houden.

Lees meer: Mening over beheer van de stad

036 Almere Duurzaamheid - Stadsreiniging doet er alles aan om Almere schoon te houden, maar door de enorme toename van afvaldumpingen lukt dat niet meer. Dagelijks rijden we een extra ronde om de dumpingen op te ruimen, maar dat is onvoldoende.

Lees meer: Dump geen afval!

036 Almere Duurzaamheid - Er is dit jaar volop gebruik gemaakt van de actie ‘Zet Almere in Bloei’, waarbij Almeerders een tegel konden inruilen voor een gratis plant. In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8.700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen.

Lees meer: Zet Almere in Bloei

036 Almere Politiek - Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan. Hiervoor heeft ProRail opdracht gegeven aan Hegeman Bouw en Infra B.V. en Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V.

Lees meer: Opknapbeurt Station Almere Centrum

036 Almere Maatschappij – Tegel 46 van De Walk of Fame wordt dit jaar uitgereikt. Deze tegel is gerelateerd met het afgelopen jaar 2019. Tot 1 april kunt u suggesties voor deze tegel aandragen. Uit alle voorstellen selecteert de commissie een aantal onderwerpen waarop vervolgens alle Almeerders kunnen stemmen.

Lees meer: Walk of Fame tegel nummer 46

Webshops over supplementen

Almere nieuws

 • #2020: ‘Verlaag winkeloppervlakte stadshart’

  Almere Dec 30, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand januari. In die maand deed Vereniging Stadscentrum Almere een oproep. Minder winkeloppervlakte Het winkelgebied in het Almeerse stadshart moet...Het bericht #2020: ‘Verlaag winkeloppervlakte stadshart’ verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Noodverordening van kracht in Almere, maar wat betekent dat?

  Almere Dec 30, 2020 | 12:11 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand maart. Burgemeester Franc Weerwind liet een noodverordening ingaan. Coronacrisis De voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, oftewel burgemeester Franc Weerwind...Het bericht #2020: Noodverordening van kracht in Almere, maar wat betekent dat? verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Restaurant New Town in Almere decor voor nieuwe VPRO-serie

  Almere Dec 29, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand oktober. Restaurant New Town in Almere was het decor voor een nieuwe VPRO-serie. New Town De jaren negentig waren...Het bericht #2020: Restaurant New Town in Almere decor voor nieuwe VPRO-serie verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Partijen willen asbestdaken in Almere aanpakken

  Almere Dec 29, 2020 | 12:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand maart. In Almere werd er toen een start gemaakt met de discussie over asbestdaken. Samenwerken Op 2 maart tekende...Het bericht #2020: Partijen willen asbestdaken in Almere aanpakken verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: ‘Eigenaar winkelcentrum Almere heeft miljarden nodig’

  Almere Dec 28, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand september. De maand waarin bekend werd dat de eigenaar van het winkelcentrum in het stadshart miljarden tekort komt. Verlies...Het bericht #2020: ‘Eigenaar winkelcentrum Almere heeft miljarden nodig’ verscheen eerst op Almere.

  Read more...
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.