Economie & Duurzaamheid
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere Duurzaamheid - Er is dit jaar volop gebruik gemaakt van de actie ‘Zet Almere in Bloei’, waarbij Almeerders een tegel konden inruilen voor een gratis plant. In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8.700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen.

Grootste verschil met de actie vorig jaar was dat de tegels direct ingeleverd konden worden bij de deelnemende tuincentra Intratuin Almere en Almeerplant. Na het inleveren van de tegel kon meteen een gratis een bij- en vlindervriendelijke plant uitgezocht worden. Daarnaast kon, net zoals vorig jaar, de tegel ook ingeleverd worden bij het Upcyclecentrum. Daar ontving iedere deelnemer aan deze actie een tegoedbon voor een plant in één van de tuincentra.

“We zijn zeer tevreden met dit resultaat”, zegt wethouder Loes Ypma. “Almere is dankzij deze Floriade-actie in totaal 10.000 plantjes rijker. Veel Almeerders vinden een groene tuin belangrijk. Deze actie van ‘Zet Almere in Bloei’ is een succesvolle actie om onze stad nog groener te maken, net als het kleurige tulpenplukveld in het Odeonpark afgelopen voorjaar,. Ik zie dat hier enthousiast op wordt gereageerd en veel mensen kijken wat ze kunnen bijdragen aan het groene karakter van onze stad.”

Gemeente Almere wil met deze actie iedereen stimuleren een zo groen mogelijke tuin aan te leggen. Groene tuinen houden de temperatuur lager, want ze houden warmte korter vast. Dat gaat de opwarming van de stad tegen. Ook kan het regenwater na een flinke hoosbui gemakkelijker in de bodem trekken waardoor dat het riool niet overbelast raakt. En ook niet onbelangrijk, het groen is heel interessant voor vogels, egels, vlinders, bijen en andere dieren. En dat is goed voor de biodiversiteit van Almere.

036 Almere Cultuur - Elk jaar zetten we de deuren wijd open om wie dat maar wil binnen te laten voor ons Open Huis. Kom kijken, en ontdek wat er allemaal te doen valt in ons gebouw. Gezellig een pilsje pakken in café Roest, de bingo volgen in Buurtcentrum De Schoor, een goed boek kopen in de nieuwe bibliotheek en genieten van mooie theatervoorstellingen en exposities.

Lees meer: Corrosia Open Huis zaterdag 14 maart

036 Almere Evenementen - Op zaterdag 23 november om 12.00 uur wordt Sinterklaas verwacht in het winkelcentrum in Almere Buiten en wordt op het podium op het Globeplein welkom geheten door wethouder Van Garderen.

Lees meer: Sinterklaas in winkelcentrum Almere Buiten

036Almere Cultuur/geschiedenis/exposities - In het Maritiem Trefpunt museum, Xenonstraat 164, 1362 GH Almere, treft u zeer uitgebreide collectie aan met materiaal aan dat betrekking heeft op de gehele Nederlandse koopvaardij en dus van zowel de marine, coasters, binnenvaart, tankers, zeil-, passagiers- en de sleepvaart. De collectie bestaat uit veel bijzonder uiteenlopend materiaal met grootscheepse documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16- 35- en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes etc. Ook tref je allerlei voorwerpen en gebruiksgoederen uit die tijd aan; van vlaggen, uniformen, bestek, afvaartlijsten, asbakken, scheepsbellen, menukaarten tot de tot de verbeelding sprekende stoomfluiten. Wat een prachtig historisch overzicht van de eens zo roemrijke Nederlandse scheepvaart.

Lees meer: STOOMVAARTMAATSCHAPPIJ NEDERLAND 1898-1970

036 Almere Sport - Na een succesvolle eerste stop in Stavoren is het op 21 en 22 september tijd voor de volgende. De tweede stop van het NK Windsurfen wordt gehouden in Almere op 21 en 22 september.

Lees meer: NK Slalom windsurfen 2019

036 Almere Duurzaamheid - Stadsreiniging doet er alles aan om Almere schoon te houden, maar door de enorme toename van afvaldumpingen lukt dat niet meer. Dagelijks rijden we een extra ronde om de dumpingen op te ruimen, maar dat is onvoldoende.

Lees meer: Dump geen afval!

036 Almere Duurzaamheid - Er is dit jaar volop gebruik gemaakt van de actie ‘Zet Almere in Bloei’, waarbij Almeerders een tegel konden inruilen voor een gratis plant. In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8.700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen.

Lees meer: Zet Almere in Bloei

036 Almere Politiek - Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan. Hiervoor heeft ProRail opdracht gegeven aan Hegeman Bouw en Infra B.V. en Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V.

Lees meer: Opknapbeurt Station Almere Centrum

036 Almere Maatschappij – Tegel 46 van De Walk of Fame wordt dit jaar uitgereikt. Deze tegel is gerelateerd met het afgelopen jaar 2019. Tot 1 april kunt u suggesties voor deze tegel aandragen. Uit alle voorstellen selecteert de commissie een aantal onderwerpen waarop vervolgens alle Almeerders kunnen stemmen.

Lees meer: Walk of Fame tegel nummer 46

Webshops over supplementen

Almere nieuws

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.