Cultuur & Uitgaan
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muziekliefhebbers van Almere verzamelen!
036 Almere Cultuur - Eric Vloeimans, de beroemdste trompettist van Nederland treedt op in Corrosia!
WOENSDAG 25 SEPTEMBER 20.30 UUR - 22.00 UUR

Overweldigende belevenis
Oliver’s Cinema is het flamboyante trio rond Nederlands beroemdste trompettist van dit moment, Eric Vloeimans. Samen met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann speelt hij filmmuziek en filmische muziek. Van soundtracks van Ennio Morricone, tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van het drietal – jazz en klassiek – vloeien altijd samen, wat hun concerten tot een ‘overweldigende belevenis’ maken, aldus het magazine Jazzenzo.

Lenige trompettist
Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Een kleine selectie van de gerenommeerde prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum en op het Koningsconcert, en reist over de hele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek, met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Oliver’s Cinema is Eric Vloeimans, maar dan met de letters in een andere volgorde gezet, even lenig als zijn spel.

foto Hans Colijn

036 Almere Kunst & Cultuur - Met de rondvaartboot kunnen bezoekers vast een voorproefje krijgen van het Floriadeterrein dat momenteel volop in aanbouw is voor de Floriade Expo 2022.

Lees meer: Floriade Preview geopend voor bezoekers

036 Almere Cultuur - Gedeputeerde Staten (GS) van Provincie Flevoland hebben de Cultuurnota 2021-2024 vastgesteld. Met ‘Flevoland: ruimte voor cultuur’ wil de provincie inwoners en bezoekers de mogelijkheid bieden om cultuur te beleven en te maken.

Lees meer: Cultuurnota periode 2021-2024 vastgesteld

036 Almere Cultuur - Elk jaar zetten we de deuren wijd open om wie dat maar wil binnen te laten voor ons Open Huis. Kom kijken, en ontdek wat er allemaal te doen valt in ons gebouw. Gezellig een pilsje pakken in café Roest, de bingo volgen in Buurtcentrum De Schoor, een goed boek kopen in de nieuwe bibliotheek en genieten van mooie theatervoorstellingen en exposities.

Lees meer: Corrosia Open Huis zaterdag 14 maart

036 Almere zorg - Sinds 1 juni verzorgt onafhankelijk klachtenbureau De Have de klachtafhandeling voor de deeltaxi (collectief vervoer Wmo). Taxi Salders, dat het vervoer met de deeltaxi uitvoert, behandelde klachten van cliënten voorheen zelf.

Lees meer: Deeltaxi regeling voor klachten

036 Almere Sport - Na een succesvolle eerste stop in Stavoren is het op 21 en 22 september tijd voor de volgende. De tweede stop van het NK Windsurfen wordt gehouden in Almere op 21 en 22 september.

Lees meer: NK Slalom windsurfen 2019

036 Almere Duurzaamheid - Almere is een stad met veel groen, water en een goede bereikbaarheid. Dat maakt Almere bijzonder. Het is een uitdaging om dit in de toekomst ook zo te houden.

Lees meer: Mening over beheer van de stad

036 Almere Duurzaamheid - Stadsreiniging doet er alles aan om Almere schoon te houden, maar door de enorme toename van afvaldumpingen lukt dat niet meer. Dagelijks rijden we een extra ronde om de dumpingen op te ruimen, maar dat is onvoldoende.

Lees meer: Dump geen afval!

036 Almere Duurzaamheid - Er is dit jaar volop gebruik gemaakt van de actie ‘Zet Almere in Bloei’, waarbij Almeerders een tegel konden inruilen voor een gratis plant. In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8.700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen.

Lees meer: Zet Almere in Bloei

036 Almere Politiek - Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan. Hiervoor heeft ProRail opdracht gegeven aan Hegeman Bouw en Infra B.V. en Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V.

Lees meer: Opknapbeurt Station Almere Centrum

036 Almere Maatschappij – Tegel 46 van De Walk of Fame wordt dit jaar uitgereikt. Deze tegel is gerelateerd met het afgelopen jaar 2019. Tot 1 april kunt u suggesties voor deze tegel aandragen. Uit alle voorstellen selecteert de commissie een aantal onderwerpen waarop vervolgens alle Almeerders kunnen stemmen.

Lees meer: Walk of Fame tegel nummer 46

Webshops over supplementen

Almere nieuws

 • #2020: ‘Verlaag winkeloppervlakte stadshart’

  Almere Dec 30, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand januari. In die maand deed Vereniging Stadscentrum Almere een oproep. Minder winkeloppervlakte Het winkelgebied in het Almeerse stadshart moet...Het bericht #2020: ‘Verlaag winkeloppervlakte stadshart’ verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Noodverordening van kracht in Almere, maar wat betekent dat?

  Almere Dec 30, 2020 | 12:11 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand maart. Burgemeester Franc Weerwind liet een noodverordening ingaan. Coronacrisis De voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, oftewel burgemeester Franc Weerwind...Het bericht #2020: Noodverordening van kracht in Almere, maar wat betekent dat? verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Restaurant New Town in Almere decor voor nieuwe VPRO-serie

  Almere Dec 29, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand oktober. Restaurant New Town in Almere was het decor voor een nieuwe VPRO-serie. New Town De jaren negentig waren...Het bericht #2020: Restaurant New Town in Almere decor voor nieuwe VPRO-serie verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: Partijen willen asbestdaken in Almere aanpakken

  Almere Dec 29, 2020 | 12:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand maart. In Almere werd er toen een start gemaakt met de discussie over asbestdaken. Samenwerken Op 2 maart tekende...Het bericht #2020: Partijen willen asbestdaken in Almere aanpakken verscheen eerst op Almere.

  Read more...
 • #2020: ‘Eigenaar winkelcentrum Almere heeft miljarden nodig’

  Almere Dec 28, 2020 | 16:05 pm

  In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand september. De maand waarin bekend werd dat de eigenaar van het winkelcentrum in het stadshart miljarden tekort komt. Verlies...Het bericht #2020: ‘Eigenaar winkelcentrum Almere heeft miljarden nodig’ verscheen eerst op Almere.

  Read more...
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.