Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muziekliefhebbers van Almere verzamelen!
036 Almere Cultuur - Eric Vloeimans, de beroemdste trompettist van Nederland treedt op in Corrosia!
WOENSDAG 25 SEPTEMBER 20.30 UUR - 22.00 UUR

Overweldigende belevenis
Oliver’s Cinema is het flamboyante trio rond Nederlands beroemdste trompettist van dit moment, Eric Vloeimans. Samen met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann speelt hij filmmuziek en filmische muziek. Van soundtracks van Ennio Morricone, tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van het drietal – jazz en klassiek – vloeien altijd samen, wat hun concerten tot een ‘overweldigende belevenis’ maken, aldus het magazine Jazzenzo.

Lenige trompettist
Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Een kleine selectie van de gerenommeerde prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum en op het Koningsconcert, en reist over de hele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek, met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Oliver’s Cinema is Eric Vloeimans, maar dan met de letters in een andere volgorde gezet, even lenig als zijn spel.

foto Hans Colijn

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.